Odvoz a likvidace nepotřebného majetku z vašeho úřadu

Pravidelně jednou za několik let probíhá modernizace vybavení. Týká se to obvykle především vybavení kanceláří, které vyžadují vlastní PC, připojení k internetu, tiskárny, kopírky apod. Tyto přístroje buď dosluhují nebo je dobré je vyměnit za novější a rychlejší, aby usnadnily práci úředníků a pracovníků kanceláří, kteří je používají. Samozřejmě není jednoduché provést samotnou výměnu, aby nenarušila chod kanceláří, ovšem mnohem důležitější je otázka likvidace vybavení.

Elektro přístroje nechte bez prodlení odvézt

Pokud se jedná o použitou elektroniku, je dobré nenechávat ji dlouhodobě uskladněnou v kanceláři nebo poblíž. Ze starých přístrojů se může uvolňovat kadmium, které se v těle hromadí v ledvinách a játrech, je karcinogenní a poškozuje kostní tkáň a imunitní systém. Nebezpečná je také rtuť, ta narušuje nervový systém a do těla se dostává vdechováním, přes trávicí trakt i pokožku.

Kanceláře a úřady jsou povinny evidovat likvidaci všech odpadů, a tak je mnohem pohodlnější přenechat starosti s odpadovým hospodářstvím na odborné firmě. Kaiser servis se postará o odvoz použitého elektro zařízení a zajistí jeho další ekologické využití. Elektro odpad u vás jednoduše vyzvedne a odveze na třídicí a zpracovatelské linky. Je to výhodné, neboť v dnešní době je u nás možné využít znovu až 80 % materiálu. Proto je dobré i malé spotřebiče nechat odvézt a neodhazovat je do komunálního odpadu. Odtud se totiž mohou dostat na skládku, kde se velmi dlouho rozkládají. Největším problémem jsou zejména plasty, které se rozkládají velmi pomalu a výsledkem jejich rozkladu není úrodný humus, ale jedovaté látky.

Samozřejmě se firma Kaiser servis postará i o jakékoli další odpady a nepotřebný majetek vašeho úřadu, který je třeba zlikvidovat. Kaiser servis se specializuje na celkovou organizaci odpadového hospodářství a nakládání s odpady různých druhů. Využijte levných a kvalitních služeb i vy pro váš úřad.
 
 

Mohlo by se vám hodit