Svoz gastro odpadu z vaší firemní restaurace

Firemní stravovací zařízení v podobě jídelny či restaurace je ve větších a především zahraničních firmách celkem běžnou záležitostí. Pro zaměstnance je to způsob, jak ušetřit čas a peníze za dojíždění či docházení do okolních restaurací. Ve výrobních areálech, které jsou často na okraji měst, je to ještě složitější. Provozování firemní restaurace s sebou ale samozřejmě nese také několik komplikací. Jde především o zásobování a likvidaci odpadů. Při přípravě pokrmů totiž vzniká poměrně velké množství biologicky rozložitelného odpadu, který není vhodné míchat s komunálním. Gastro odpad by se měl od komunálního separovat a likvidovat zvlášť. Proto je tu firma Kaiser servis, která vám pomůže vyřešit problémy likvidace odpadů z vaší firemní restaurace.

Kam s kuchyňským odpadem

Důležité je zbytky potravin a samozřejmě také zbytky nedojedených jídel řádně skladovat ve speciálních nádobách. Firma Kaiser servis vám nabízí kompletní služby v oblasti odpadového hospodářství. Zapůjčí vám vhodné nádoby pro gastro odpad, domluvíte se na pravidelném odvozu odpadu a nádoby vám poté vrátí opět čisté a důkladně vymyté pro další použití. Potřebujete-li odvézt odpad večer nebo dokonce o víkendu, žádný problém, firma Kaiser servis se vašim potřebám plně přizpůsobí. Přitom se nemusíte bát vysokých cen nebo nekvalitních služeb.

Dalším problémem, který je třeba vyřešit z hlediska likvidace odpadů, je separace tuků. Ve stravovacích zařízeních jich vzniká velké množství a je třeba je nepouštět do kanalizace. Proto je třeba váš provoz vybavit tukovým lapolem. Jedná se o sedimentační nádrž, do které ústí odpadní voda. V nádrži z odpadní vody tuky vysedimentují a do kanalizace potom pokračuje odpadní voda zbavená tuků. Nařízení ohledně likvidace odpadů z gastro zařízení je třeba dodržovat s ohledem na životní prostředí, ale také vydanými předpisy. Jejich plnění často chodí kontrolovat inspektoři životního prostředí, kteří vám bez váhání při zjištění jejich porušení napaří tučnou pokutu. Dbejte proto na životní prostředí a nechte starosti s odpady na firmě Kaiser servis.
 
 

Mohlo by se vám hodit