Objednejte si Kaiser servis na svoz použitého elektro zařízení

Určitě to znáte i vy. Tu se rozbije rychlovarná konvice, tam zase tiskárna. Při dnešních cenách se většinou nevyplatí zejména malé elektrospotřebiče nechat opravovat, levnější je prostě je vyhodit a pořídit nové. Jenže kam s těmi nefunkčními nebo použitými? V domácnostech to takový problém není, většinou se velké spotřebiče, jako je pračka, lednička nebo sporák, odvezou do sběrného dvora a malá rádia, notebooky, klávesnice či telefony putují do červeného sběrného kontejneru. Jenže u větších firem, to tak jednoduché není, odpadu je víc a je třeba sledovat a evidovat, jak se likviduje. Proto je nejjednodušší zavolat odbornou firmu, která se o odvoz a ekologickou likvidaci elektrospotřebičů postará za vás.

Proč nechat odvézt nepoužívané elektrospotřebiče

Nenechávejte nefunkční spotřebiče dlouho uskladněné u vás, můžete tím způsobit ohrožení zdraví sobě i vašim zaměstnancům. Ze starých spotřebičů se totiž může uvolňovat kadmium, které se v těle hromadí v ledvinách a játrech, je karcinogenní a poškozuje kostní tkáň a imunitní systém, rtuť zase narušuje nervový systém a do těla se dostává vdechováním, přes trávicí trakt i pokožku. Firma Kaiser servis se postará o odvoz použitého elektro zařízení a zajistí další ekologické využití elektro odpadu. Ten se sváží na třídicí a zpracovatelské linky.

V dnešní době je u nás možné využít znovu 80 % materiálu. Proto je třeba i malé spotřebiče nechat odvézt a neodhazovat je do komunálního odpadu. Odtud se totiž mohou dostat na skládku, kde se velmi dlouho rozkládají. Zejména plasty jsou problematické, rozkládají se velmi pomalu a nakonec se nepřemění na úrodný humus, ale na jedovaté látky. Než se rozloží alobal, trvá to 150-500 let, takový polystyren je ještě náročnější, ten k rozložení potřebuje až tisíc let. To už se vyplatí použít ho znovu na něco užitečného než ho jen tak zahodit a zbytečně zatěžovat životní prostředí ne?

Potřebujete z vaší firmy zajistit odvoz použitého elektrospotřebiče?
 
 

Mohlo by se vám hodit