Naše čistící vozidla jsou schopna pomáhat při povodních

Když je vody málo, je to problém, když jí je naopak moc, je to ještě horší. Zejména na jaře, když taje po zimě sníh na horách, často dochází k rozvodnění potoků a řek a mohou vzniknout záplavy. Nejhorší povodně u nás za poslední roky pamatujeme v roce 2002, kdy si vyžádaly celkem 17 obětí a potom v roce 2009, kdy přišlo při povodních o život 13 osob.

Kdo při povodních pomáhá
Když je povodňová pohotovost, všichni táhnou za jeden provaz a pomáhají, záchranná služba, hasiči i vojáci. Málokoho napadne, že ale i takové čistící vozy mohou přispět svou pomocí. Ne snad, že by po povodních čistily ulice, jsou ale vybaveny sacím zařízením, které může odčerpávat vodu z hloubky 6-8 metrů. Ve výbavě těchto vozů nalezneme také 50 metrů dlouhou sací hadici. Základní objem sacího vozu je 12 m3, lze k němu však připojit ještě vlek, který zdvojnásobí objem cisterny. Díky tomu mohou čistící vozidla nejen odvážet nebezpečné odpady, ale také pomáhat lidem v nouzi.

Také firma Kaiser servis disponuje sacími vozy, které se běžně používají k přečerpávání kapalných a kašovitých odpadů z odpadních jímek. Jde především o kyselé, hořlavé nebo jinak agresivní nebezpečné odpady. Nejčastěji se čerpají odpadní emulze, odpadní kyseliny a louhy, dále také ropné kaly nebo kaly z mycích linek. Čistící vozidla jsou vybavena rovněž tlakovou vodou wap s rotačními tryskami, která umožňuje dokonalého vyčištění i silně zanesených povrchů jímek či septiků.

Jaké vozy máme k dispozici
Kaiser servis má k dispozici také další vozidla, jde o vysokotlaké cisternové vozy, které jsou určeny k čištění kanalizací, jímek, tukových lapolů a znečištěných ploch pomocí horké tlakové vody. Pokud se do vody přidají odmašťovací přípravky, lze s těmito vozidly provádět čištění nádrží a jímek horkou párou, tukových lapolů i kanalizace nebo čištění přečerpávacích jímek, apod.

 
 

Mohlo by se vám hodit